ריקי ג'אן

מנהלת המעון-צפת

מעונות נשי חרות: חינוך, איכות וטיפול

ארגון נשי חרות הוא אחד מארגוני מעונות היום הוותיקים בישראל, ופועל זה למעלה משמונים שנה. הארגון משפחתי באופיו, וכולל 23 מעונות ברחבי הארץ, מקרית שמונה וקצרין בצפון ועד לקרית מלאכי בדרום.

אנו קולטים באהבה פעם אחר פעם אחים לילדים שהתחנכו לפניהם במעונות שלנו, ועוד יותר בגאווה דור שני – ילדים להורים שבעצמם התחנכו בינקותם אצלנו.

מעונות נשי חרות מיועדים לתינוקות ולפעוטות מגיל שלושה חודשים וחצי ועד לגיל שלוש. אנו מקנים לילדים את המיומנויות הקריטיות להתפתחות בשנים הראשונות לחייהם, לצד הענקת יחס רגיש, חם ומותאם.

מעונות נשי חרות מציעים, בין היתר:

  • תכנית חינוכית לגיל הרך, הכוללת סדר יום המותאם התפתחותית לילדים ולשינויים שמתרחשים בשנים הראשונות לחייהם.
  • פיקוח מלא של המדינה – האגף למעונות יום במשרד הרווחה ומשרד הבריאות.
  • צוותי מטפלות מנוסות ומסורות, שעוברות הדרכה שוטפת והשתלמויות מותאמות.
  • הדרכה ופיקוח חינוכי של יועצת ומדריכה חינוכית מטעם הארגון, באופן קבוע ולאורך כל השנה.
  • חוגי העשרה בשיתוף ועדי ההורים, ובתיאום בינם לבין מנהלות המעונות.
  • תכנית ההעשרה החשובה "בובי גרב", שמטרתה קידום בטיחות ומניעת היפגעות של פעוטות וילדים.
  • "ספריית פיג'מה לקטנטנים", שבמסגרתה נחשפים הילדים מדי חודש לספרים המותאמים לגיל הרך, המוענקים להם במתנה.
  • עבודה שוטפת וצמודה עם תכניות ליווי ואיתור של ילדים מטעם הרשויות המקומיות.
  • תזונה מזינה וטרייה מדי יום, המבושלת בכל מעון ומעון, על פי תפריט בפיקוח דיאטנית מוסמכת.

המעונות פועלים כיום בהתאמה להנחיות הבריאותיות בעניין הקורונה, לשמירה על בריאות הילדים, משפחותיהם ונשות הצוות. לצד זאת, אנחנו מצליחים לשמור על שגרת פעילות וחינוך ברוכה.

אתם יותר ממוזמנים להתקשר למעון הקרוב אליכם, ולבוא – בתיאום מראש – להתרשם באופן בלתי אמצעי. מחכים לכם!

הורים יקרים, ציבור יקר –

בכל שנה מתחנכים ב-23 המעונות שלנו, שפזורים מקרית שמונה וקצרין בצפון ועד לקרית מלאכי בדרום, אלפי תינוקות ופעוטות. זו אחריות כבדה, ואנחנו מתייחסים אליה בחרדת קודש.

הילדים חווים אצלנו קודם כל שגרה בטוחה ובריאה בכל המובנים, וזוכים ליחס משפחתי, חם, מסור ואוהב. לחלקם, כמו למשל ילדי המעונות הרב-תכליתיים שלנו, אנחנו בית של ממש שבו הילדים שוהים במשך רוב שעות היממה. למרות שהרשת שלנו איננה בין הרשתות הגדולות, הורים חוזרים שוב ושוב לרשום אצלנו ילד שני ושלישי ורביעי, גם במקומות בהם יש להם אופציות אחרות. זה לא קורה במקרה.

אנחנו משקיעים כל הזמן בהון הפיזי שלנו – פותחים מבנים ומעונות חדשים ומשפצים באופן שוטף מבנים קיימים – ובעיקר בהון האנושי שלנו: מנהלות, מטפלות, מבשלות, מתנדבות וכל נשות הצוות. אחנו מקיימים הכשרות מקצועיות שוטפות ומגוונות לכל הדרגים, ומקפידים, חרף תחלופה טבעית, לשמור בכל מעון עובדות ותיקות ומנוסות. אנחנו משתדלים, ונדמה לי שגם מצליחים, לתת גם לעובדות שלנו תחושה של בית ושל מקום עבודה שנעים להגיע אליו מדי בוקר.

ואת הנועם הזה, את הרוח המיוחדת ששורה אצלנו בארגון, העובדות הנהדרות והמסורות שלנו מעבירות הלאה לילדים, יום אחר יום, שנה אחרי שנה. אנחנו מתרגשים מכל ילדה וילד חדשים שמגיעים אלינו, ובכללם מי שנולדו להורים שגדלו והתחנכו במעונות שלנו, ועכשיו ממשיכים את המסורת וחוזרים, כדור שני, לאותם המעונות ממש.

אלו לא ימים רגילים, בלשון המעטה. הקורונה כפתה עלינו אילוצים והתאמות מורכבים, אבל אנחנו מצליחים, תוך עבודה יצירתית ודינמית, גם למלא אחר הנחיות משרד הבריאות, למען שמירה על בריאות הילדים, משפחותיהם ונשות הצוות, וגם לקיים שגרת חיים ופעילות במעונות. זאת כדי לממש את יעודנו: לאפשר לכמה שיותר הורים לצאת לעבוד בראש שקט – תחושה חשובה תמיד, ובתקופה הנוכחית יותר מאי פעם – בזמן שאנחנו מקנים לילדיהם יסודות חינוך ראשונים ומשמעותיים ביותר להתפתחותם.

האתר שלנו מעניק בצורה בהירה ושימושית את כל המידע הנחוץ למי שמבקש לרשום את ילדיו למעונות שלנו – פרטים על כל אחד ואחד מהמעונות, השיטה החינוכית, "משפחת המעון", הפיקוח הצמוד מטעם המדינה-משרד הרווחה ומטעם הארגון עצמו, תזונת הילדים ועוד. האתר גם משקף היטב לתורמים פוטנציאליים את הפעילות החברתית העשירה שלנו. יותר ממוזמנים לבקר קודם כל באתר, ומכאן להמשיך למעונות עצמם להתרשמות בלתי אמצעית.

ההורים שבוחרים בנו שנה אחר שנה מפקידים בידינו אחריות כבדה, אבל גם מעניקים לנו זכות גדולה – להיות שותפים לגידול וחינוך ילדיהם בשנים המעצבות הראשונות לחייהם. אנחנו מעריכים זאת מאוד, ומודים להם מקרב לב.

היו ברוכים בשערינו,

יעל שמרגד

מנכ"ל ארגון נשי חרות בישראל

גישה חינוכית – הבסיס לעשייה במעון

התפתחות בריאה ותקינה של הילדים היא יעד מרכזי בעבודתנו. הגישה ההתפתחותית שלנו שזורה עמוק בתוכן ובתהליך של התכנית החינוכית, וככזו גמישה ומתאימה עצמה להתפתחות הילד.

על פי גישתנו, הילד הוא אישיות אוטונומית, פעילה ויוזמת, ועל המחנכת-מטפלת להתאים עצמה לצרכים הייחודיים שלו. לשם כך אנחנו מוודאים שהיא מצוידת בידע ובכלים, שאנחנו מעשירים באופן שוטף, שיאפשרו לה להכווין ולעודד כל ילדה וילד לצמיחה כלפי מעלה, מהמקום הפרטני בו הם מצויים בכל רגע נתון.

העקרונות המנחים אותנו

א. עבודה ע"פ ארבעת תחומי התפתחות הילד: התפתחות מוטורית (גסה ועדינה), התפתחות רגשית, התפתחות חברתית והתפתחות שכלית. המחנכת-מטפלת עוקבת כל העת, ערה להפריה ההדדית בין התחומים ושואפת לפתח כל אחד מהם. כך למשל, ילד שמצייר מפתח את התחומים המוטורי והשכלי (דמיון ויצירתיות), וכשהמחנכת-מטפלת נותנת לו משוב חיובי, היא מחזקת אצלו במקביל גם את התחום הרגשי ואת ביטחונו העצמי.

ב. הכוונה של המחנכת-מטפלת את הילד – מתוך האינטראקציות שלו מול מבוגרים ומול ילדים אחרים – ללימוד על עצמו ועל הסביבה, להבנת התייחסות הסביבה אליו ולהבנת הדרך בה מצופה שהוא יתייחס חזרה.

ג. עיקרון העבודה האינדיבידואלית, המבוסס על היכרות עומק עם כל ילדה וילד במעון: גיל, רקע משפחתי וסביבתי, תכונות אופי מולדות והישג התפתחותי נוכחי.

ד. התפתחות דינמית – מתקדמים בעבודה עם כל אחת ואחד מהקל אל הכבד ומהפשוט למורכב.

ה. חווית למידה משולבת, שתורמת להתפתחות באופן מיטבי:

  1. למידה ספונטנית – הילד חוקר ובודק מיוזמתו ובעצמו את הסביבה.
  2. למידה מתווכת – המחנכת-מטפלת מלווה את הילד בהנגשת פעילויות ובתגובות להתנסותו בהן.

ו. תכני הלימוד מגוונים ומושפעים מגיל הילד ומשלב התפתחותו. בכלל זאת –

  • מגוון התרחשויות מחיי היומיום בתחומים שונים: סדר יום, הכרת האני, הכרת הגוף, הבית, המשפחה וסביבת המגורים.
  • מגוון התרחשויות המושפעות מגורמים חיצוניים כעונות השנה, מזג האוויר ותופעות טבע.
  • עיסוק בעולם התרבותי-מסורתי והרגשי שבו חי הילד: חגים, ימי הולדת, הסתגלות בתחילת שנה, סוף השנה – פרידה וסיום, שמחות או עצב חלילה במשפחה ואירועים מרכזיים אחרים בחיי המשפחה, החברה והקהילה.
  • פיתוח חשיבה "מדעית": צבעים, צורות, התנהגות חומרים בטבע ועוד.
  • פיתוח החשיבה, ההבנה והשפה: אוצר מילים, המשגה, זיכרון, השוואה, מיון, תכנון ופתרון בעיות.

סדר היום במעון

סדר יום יציב וידוע מראש חיוני ומשמעותי להתפתחות הילדים, ומספק להם מסגרת ברורה ובטוחה. כמובן, המסגרת מאפשרת גם את הגמישות הנדרשת להתחשבות בצרכי התפתחות שונים של הילדים.

דוגמא לסדר יום

קבלת ילדים

כיום, בעידן הקורונה, ההורים מביאים את הילדים עד לכיתות עצמן, מבלי להיכנס אליהן, ושם מעבירים אותם לאחריות המחנכת-מטפלת. כך מתאפשרת עדיין פרידה רכה ואינטימית של ההורה מהילד, תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות, ובנוסף מתן יחס אישי להורה מצד אשת הצוות והחלפת מידע חיוני ביניהם, ככל שנחוץ.

לאחר עזיבת ההורים מתנסים הילדים במגוון פעילויות, ובהן משחקי בניה והרכבה על שטיח, פאזלים, משחקי קופסא (לוטו, זיכרון, אסוציאציה ועוד) ומשחק אהוב עם תיבות גרוטאות.

ארוחת בוקר

ארוחה מגוונת ומזינה, מוגשת בכיתה, בליווי ותיווך מחנכת-מטפלת. אגב כך לומדים הילדים הרגלים של התנהגות ואכילה בצוותא.

מפגש בוקר

מטרת המפגש לכנס את הילדים ולהכינם לקראת מסגרת יום הפעילות. במפגש ישנה התייחסות אישית לכל ילד, והעברת תוכן מתבצעת בצורות שונות ויצירתיות, ובהן שיר, דקלום, שיחה, סיפור ופעילות תנועתית-חושית, תוך שיתוף הילדים והתייחסות לחפצים שונים שהם בוחרים להביא עמם.

פעילויות מקבילות –

התנסות במוקדים השונים בכיתה

הילדים מתנסים באופן חופשי בפינות כישורי החיים השונות: מטבח, פינת בובות, פינת ספר, פינת בנייה ועוד. הפעילויות בפינות מסייעות לפיתוח מיומנויות חברתיות.

התנסות בחומרים ויצירה

התנסות של הילד בעיסוק ובמגע עם מגוון חומרים, ובהם מים, חול, קורנפלור, דבק, גירי שעווה, צבעי אצבעות, צבעי גואש, בצק, אטבים, אצטרובלים וחומרי מחזור כגון בקבוקים וקופסאות קרטון.

משחק בחצר

החצר מהווה הזדמנות נפלאה לאינטראקציות חברתיות, לפעילות מוטורית חווייתית, ללמידה על הסביבה ועוד. הפעילות נסובה סביב מתקני המשחק, ארגז החול, "גרוטאות הבית" ומשחק מודרך.

מפגש סיפור

מפגש חווייתי של קבוצת ילדים עם סיפור מוביל, המעשיר את עולמם בכל תחומי ההתפתחות, במיוחד השפתי. המפגש ממחיש לילדים את היופי והחשיבות שבקריאה, וגם משרה אווירה רגועה יותר לקראת המשך היום.

ארוחת צהריים

בכיתות ובאווירה משפחתית. הארוחות המזינות מהוות גם זמן איכות להעשרה חינוכית – המחנכת-מטפלת מעודדת עצמאות, ומרחיבה ביחס לטעמים, ריחות ושמות מאכלים.

מנוחת צהריים

שנת הצהריים חשובה לילדים בגיל הרך. עם זאת, אנו ערים להבדלים אישיים בין הילדים, וערוכים להעסיק, באופן שאינו מפריע לילדים הישנים, את הילדים שאינם זקוקים לשינה.

ארוחת מנחה

כריך, עוגה או פרי, ע"פ תפריט בריא ומאוזן.

התארגנות לסוף היום

הילדים עסוקים שוב בפעילות משחק מגוונת במרחב הגן.

מעונות היום של נשי חרות מפוקחים ומבוקרים באופן הדוק ושוטף בשני מעגלים – חיצוני-ממשלתי ופנימי-ארגוני

מעונות היום שלנו בעלי סמל מעון מטעם המדינה, שמשמעותו פיקוח מלא של משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים – האגף למעונות יום ומשפחתונים לגיל הרך. בין היתר מתבטא הדבר בהקפדה על מספר מחנכות-מטפלות הולם פר כיתה, בתקינת בינוי ובטיחות קפדנית, בשכר לימוד מפוקח ומסובסד ע"פ קריטריונים ברורים, בלוח חופשות מצומצם המותאם לצורכי העבודה של ההורים ועוד. כמו כן כפופים המעונות שלנו לפיקוח מלא של משרד הבריאות לשם הקפדה על ניקיון והיגיינה כלליים, ניקיון במטבחים ושמירה על טריות המזון המוגש לילדים, אוורור, וכמובן בחודשים האחרונים – יישום נהלים שונים שנועדו למנוע את התפשטות מגפת הקורונה ושמירה על בריאות הילדים, משפחותיהם ונשות הצוות.

בתוך הארגון פנימה מתקיים פיקוח שוטף והדוק מטעם ההנהלה – המנכ"לית והמטה והמדריכות החינוכיות האזוריות. האחרונות, נשות חינוך מוסמכות אקדמית ובעלות ניסיון עשיר, אחראיות על עיצוב ועדכון שוטף של התכנית הפדגוגית, מפקחות על יישומה כהלכה בכל המעונות ומעבירות הדרכות שוטפות לצוותים, ברמה קבוצתית ופרטנית. ההנהלה והמדריכות מעורבות ובקיאות בנעשה בכל המעונות, ומשתדלות לתת מענים מיידיים לכל עניין ובעיה שדורשים התערבות ברמת הארגון.

משפחת המעון

המחנכת-המטפלת – הדמות המרכזית בחיי הילדים, ומכירה היטב כל אחת ואחד מהם. המחנכת-מטפלת מובילה את הכיתה ומעבירה חלק ניכר מהפעילות הפדגוגית, תוך ליווי פרטני של כל אחד מהילדים בהתאם לשלב ההתפתחותי שלו. המחנכת-מטפלת ערוכה לזהות כל חריגה בהתנהגות של מי מהילדים, ומקיימת קשר ישיר עם ההורים.

מנהלת המעון – אחראית על תפעולו הסדור של המעון בכלל ההיבטים – חינוכי, בטיחותי, מנהלתי, כוח אדם, קשר עם גורמים בקהילה ועוד. המנהלת, בתפיסת הארגון, יוזמת ובעלת "ראש גדול", מכירה כמובן באופן אישי את כל הילדים ואת הוריהם, משמשת כתובת זמינה ומעשית לכל בעיה ועניין שטורדים את ההורים, ומהווה גורם מקשר בינם לבין הנהלת הארגון.

המבשלת – בכל מעון מבשלת מקצועית, שמבשלת מדי יום לילדים אוכל טרי, טעים, בריא ועשיר תזונתית.

המדריכה החינוכית – אחראית על התוויית התכנית הפדגוגית, יישומה כהלכה במעונות והדרכת הצוותים. לארגון מספר מדריכות חינוכיות אזוריות, שבונות יחד את התכנית, וכל אחת מהן אחראית על המעונות באזורה. המדריכות מסתובבות בשטח כל העת, כחלק מתפיסת עבודתן, מפקחות באופן פעיל על ההליך החינוכי ומעורבות בנעשה בחיי המעונות.

הנהלת הארגון – בהובלת המנכ"ל והועד המנהל. ההנהלה מחוברת היטב לשטח, מרבה לסייר בין המעונות ברחבי הארץ כדי לפקח מקרוב על הנעשה בהם, ונגישה לכל הורה שחש צורך בקשר ישיר עמה, כמו גם לכל עובדות הארגון.

תזונה בריאה ונכונה חשובה במיוחד להתפתחות תקינה בגיל הרך, ואנחנו משקיעים בעניין תשומת לב רבה

התפריט נבנה על ידי דיאטנית קלינית, בפיקוח משרד הבריאות, והוא מגוון ומותאם לצרכים התזונתיים של הילדים בשכבות הגיל השונות אצלנו. אנחנו ערוכים לתת מענים לצרכים פרטניים, ע"פ הודעה מראש של ההורים ובתיאום עמם.

בכלל, אנחנו מקפידים לשתף את ההורים בפן התזונתי, מקיימים עמם, באמצעות הצוותים, שיח ישיר ובלתי אמצעי על הרגלי התזונה הספציפיים של ילדיהם, וקשובים דרך קבע לבקשות ולהערות. התפריטים המפורטים תלויים על לוחות המודעות במעונות באופן בולט.

עוד פרטים חשובים על התזונה

  • בכל מעון ישנה מבשלת, שמכינה לילדים אוכל חם וטרי מדי יום.
  • התפריט עשיר, בנוי בהתאם להנחיות התזונה הנבונה של משרד הבריאות ומשתנה בכל יום.
  • התפריט מכיל את כל אבות המזון החיוניים לילדים, וממלא את צרכיהם התזונתיים, בהתאם לזמן שהותם במעון.
  • דוגמיות מהאוכל נלקחות כל יום מהמעונות לצורכי ביקורת של משהב"ר.
  • המזון צמחוני ומבוסס על דגנים, קטניות, דגים, ביצים, מוצרי חלב, פירות וירקות.

עוד חשוב לציין כי האכילה והמזון מהווים חלק בלתי נפרד מהפעילות החינוכית במעונות. אנחנו רואים בארוחה זמן איכות ללמידה, שבה ניתן לטפח תחומי התפתחות שונים של הילדים: פיזי (מיומנות ישיבה יציבה ואחיזה של כף, כוס ועוד); חושי (הכרת וזיהוי טעמים, מרקמים, צבעים, ריחות וצורות); חברתי (ישיבה משותפת בקבוצה סביב שולחן והקניית הרגלים נוספים); ושכלי (רכישת מושגים, העשרת השפה וכן פיתוח חשיבה מתמטית באמצעות המשגה של "הרבה", "מעט", "חצי" ו"שלם").

הסיוע שלכם חשוב לנו

ארגון נשי חרות מפעיל עשרים וחמישה מעונות יום בכל רחבי הארץ. המעונות מיועדים לכלל ילדי ישראל, ובכלל זאת ילדי אמהות עובדות, ילדי עולים חדשים, ילדים לאמהות חד הוריות וילדים ממשפחות שנתמכות ע"י מערכת הרווחה.

רוב המעונות פועלים באזורי פריפריה חברתית וגיאוגרפית, וחלקם ממוקמים באזורי מצוקה. כך אנחנו משמשים לחלק מהילדים, למשל במעון הרב תכליתי שלנו בקרית מלאכי, בית של ממש – חם, מחבק ואוהב – בו הם שוהים מהבוקר ועד אחרי ארוחת הערב. המעון תומך לא רק בילדים, אלא גם במשפחותיהם. לא מזמן פתחתנו עוד מעון רב תכליתי בנתניה.

כארגון ציבורי מפוקח, הגובה תשלומים מסובסדים, התקציב הקבוע שלנו לא תמיד מאפשר לנו לקדם ולממן פרויקטים תשתיתיים שונים לרווחת הילדים. לצורך כך אנחנו נעזרים בקביעות בכספיהם של תורמים נדיבים מהארץ ומהעולם, שאנחנו מעריכים עד מאוד את עזרתם ואת התגייסותם.

בעזרת כספי תרומות ביצענו בשנים האחרונות שיפוצים מקיפים בחלק מהמעונות, שדרגנו חצרות, הוספנו ממ"דים במעונות ותיקים, הקמנו מרחבי משחק מיוחדים לילדים (כיתות ג'ימבורי), ולא פחות חשוב – הוספנו בקביעות פעילויות חינוכיות מגוונות ומעשירות, מעבר לתכנית הרגילה. למשל "ספריית פיג'מה", תכנית מיוחדת לעידוד הקריאה שהארגון מממן באופן מלא בכל מעונותיו.

בימי הקורונה, כשאי הודאות הכלכלית אינה פוסחת כמובן גם עלינו, והארגון, ככל רשתות מעונות היום המפוקחים, נאלץ להתמודד עם הוצאות חדשות רבות ובלתי צפויות, התרומות חשובות לנו יותר מתמיד.

כל התרומות, ללא יוצא מן הכלל, עוברות דרך מטה הארגון. לתורמים שמבקשים בנדיבותם לתרום סכומים משמעותיים, אנחנו מציגים אפשרויות שונות לשימוש בתרומה, ויחד עמם מחליטים לאיזו מהן להפנות את הכסף. אנחנו גם מציעים לתורמים אלה לציין את תרומתם באמצעות שלטי הוקרה מיוחדים במעון הנתרם, להם או למי מיקיריהם שהם מעוניינים להנציח.

ארגון נשי חרות הינו מוסד ללא כוונת רווח (מלכ"ר) ועמותה רשומה. כל התרומות מדווחות בצורה מסודרת ושקופה לרשם העמותות, ובכלל זאת פרטים אודות היקפן וייעודן. לארגון אישור מס הכנסה לעניין תרומות לפי סעיף 46 לפקודה.

לתרומות –

העברה בנקאית – בנק מזרחי-טפחות (20), סניף לב דיזנגוף 453, חשבון 176510

המחאה – נא לשלוח לארגון נשי חרות בישראל, המלך ג'ורג' 38 תל אביב 6329802/ ת.ד.  23067 תל אביב 6123001

או בפנייה ישירה למשרד הארגון 03-6201317, 03-6201085

הורים יקרים,שימו לב – נפתחה ההרשמה לשנת הלימודים הבאה תשפ"ג (2022-23).
ההרשמה מתבצעת בשלב ראשון באופן מקוון, ותסתיים ב-24/2.
להלן הוראות מפורטות מזרוע העבודה במשרד הכלכלה.
גם ילדים ממשיכים חייבים ברישום, אל תתמהמהו!

תזכורת *רישום למעון יום לשנת הלימודים תשפ"ג

תקופת הרישום: את הרישום יש לבצע מיום 2.2.2022 (א' באדר א' תשפ"ב) ועד 24.2.2022 (כ"ג באדר א' תשפ"ב).

הרישום מתבצע ישירות באגף מעונות יום ולא דרך מנהל/ת המעון.

ילד ממשיך – צריך להרשם שוב

*ועדות קבלה*

במקרים שבהם מספר הילדים הנרשמים למסגרת עולה על התפוסה המאושרת, תתקיים ועדת קבלה.

ההחלטה על קבלת ילדים למעון תתקבל בהתאם לסדרי הקדימויות הקבועים בנוהל סדר קבלת ילדים למעונות.

קביעת סדרי הקדימויות תתקיים בחודשים מרץ-יוני.

לשאלות נוספות: מוקד מעונות יום ומשפחתונים 2969
* לתמיכה טכנית: 1299 (עבור הורים שנתקלים בקושי בכניסה לאתר או רישום ילד שטרם עודכן בתעודת הזהות, למשל תינוק שנולד במהלך תקופת הרישום)

השאירו פרטים ואחזור אליכם:

    בקשתך נשלחה, אנו נחזור אליך בהקדם

    תפריט נגישות

    שתף